De succesvolle franchiseformule

Kitchen4All Logo

Over Kitchen4All

Ons Kitchen4All concept is zeer succesvol. Meerdere van onze bestaande leden hebben er dan ook voor gekozen om het Kitchen4All-concept toe te voegen aan een al lopende Sani4All franchisewinkel. Deze wisselwerking tussen beide formules blijkt zeer succesvol. Ook als standalone concept bewijst Kitchen4All een ijzersterk concept te zijn. In 2022 hebben al onze winkels de gestelde doelen met gemak gehaald.

Uitbreiding is dan ook een logische stap voor veel leden, maar dus ook voor het merk Kitchen4All. Wij hebben gekozen voor een franchiseformule met als motto: delen om te kunnen vermenigvuldigen. Als wij de leden succesvol maken, worden we dat zelf ook. De ultieme gedachte van wederkerigheid. Voel jij je hierdoor aangesproken? Lees dan hieronder meer over het succes van onze formule. Dit is waar we bij Kitchen4All voor staan:

Complete ontzorging

De klant is verzekerd van het beste deskundige advies, scherpe prijzen, gratis bezorging en professionele montage.

Prijsstelling

De prijsstelling die wij hanteren is laag. Binnen Kitchen4All bieden we scherpe prijzen aan door groot in te kopen en te werken vanuit slim ingerichte winkels.

Landelijke marketing

Kitchen4All is een vooruitstrevende formule en constant in ontwikkeling op het gebied van marketing. Kitchen4All bereikt, door het slim inzetten van marketing, een groot deel van de doelgroep.

Voordelen als franchisenemer

Met Kitchen4All hebben we een onderscheidende franchiseformule in de keukenbranche ontwikkeld voor ondernemende dienstverleners. Het biedt een samenwerking tussen jou en Kitchen4All, waarbij jij je richt op de klant, de producten en de lokale marktbeweging in jouw exclusieve rayon.
Delen om te vermenigvuldigen is ons motto. Een samenwerking biedt jou daarom vele voordelen. Hieronder lichten we er een aantal voor je uit.

Zelfstandigheid

Als franchisenemer bij Kitchen4All ben je zelfstandig ondernemer. Net als wij. Door samen te werken met alleen maar zelfstandig ondernemers streeft iedereen naar het beste resultaat. De verwachtingen en belangen worden vooraf vastgelegd in het franchisecontract.

Persoonlijke inzet

Omdat je als franchisenemer ook zelfstandig ondernemer bent, ben je volledig verantwoordelijk voor de gang van zaken in je eigen bedrijf. Motivatie en persoonlijke inzet zijn daarom van hoog niveau. Eigen initiatief en betrokkenheid worden zodoende direct beloond met een toenemende omzet en eindejaarsbonussen.

Hogere omzet, lagere kosten

Door de constante uitbreiding van de formule wordt (nog) groter ingekocht bij de kernleveranciers. Deze grootschaligheid heeft kostenvoordelen tot gevolg, wat weer ten goede komt aan de winst.

Focus op ondernemen

Vanuit Kitchen4All wordt gezorgd voor marketing, kennis, ondersteuning en advies over de markt. Ook worden verkoopgerelateerde taken ondersteund door het hoofdkantoor. Jij kunt je dus helemaal focussen op ondernemen!

Uniforme uitstraling

De herkenbare en professionele uitstraling is een van de belangrijkste kenmerken van Kitchen4All. Samen zijn we verantwoordelijk voor de perfecte branding van de winkel en onze online kanalen. Kitchen4All zorgt ervoor dat je alle tools in handen hebt om dit op een goede wijze te realiseren.

Samenwerking

De kracht van deze formule komt mede voort uit de samenwerking tussen de franchisenemers en de franchisegever. Kitchen4All werkt als ruggengraat voor de winkels en ondersteunt de gehele organisatie met degelijke en professionele bedrijfsvoering.

Wat vinden onze franchisenemers?

“Kitchen4All heeft mij de kans gegeven om mijn droom om ondernemer te worden waar te maken. De ruimte om zelf te ondernemen binnen een krachtige, landelijke formule was voor mij doorslaggevend. Binnen een jaar een tweede winkel openen, dat had ik niet durven dromen, maar is wel gelukt. De ervaring van, en samenwerking met Jos en Lamco zorgen ervoor dat je, als je er zelf voor wil en durft te gaan, gegarandeerd mogelijkheden hebt om zeer succesvol te worden!”

Onze prestaties

We groeien hard en momenteel zijn wij het snelstgroeiende franchiseconcept in onze branches.

0
Winkels
0%
Omzetgroei in 1 jaar
0 %
Boven doelstelling

Meer weten?

Belangrijk voor ons is dat het klikt. We zijn niet op zoek naar kortlopende samenwerkingen, maar we willen gezamenlijk een keukenrevolutie binnen teweeg brengen. En misschien wel daarbuiten.

Wil je meer weten over onze franchiseformule of ben je nu al enthousiast? Neem dan direct contact met ons op via het formulier hieronder, en wie weet open jij over een tijdje de deuren van jouw Kitchen4All winkel!

Franchising is een vorm van intensieve, commerciële samenwerking tussen zelfstandige ondernemers (en dus geen verkopers).

Daarbij stelt de franchisegever aan de franchisenemer een complete, succesvolle ondernemingsformule ter beschikking. De samenwerking is erop gericht beide partijen naar een hoger niveau te tillen. Hierbij doen beide partijen waar zij goed in zijn: de franchisegever faciliteert de franchiseformule en bijbehorende zaken (waaronder marketing en aansturing van de totale organisatie), en de franchisenemer houdt zich bezig met de operationele kerntaken: het verkopen van de producten.

Kitchen4All Nederland en de franchisenemer kunnen in deze samenwerking sneller een landelijke expansie realiseren, waarbij wederzijds voordeel ontstaat. De franchisenemer loopt als zelfstandig ondernemer beduidend minder risico dan een autonome starter en kan een goed ondernemersinkomen verdienen.

Als franchisenemer geniet je met een beproefde formule van een grotere financiële zekerheid. Het concept werkt, er wordt continu geïnnoveerd op basis van (markt)onderzoek en het concept heeft zich meermalen bewezen. Klanten zullen het concept in een nieuw rayon snel oppikken, waardoor er geen zorgen hoeven te bestaan over het verkrijgen van naamsbekendheid. Klanten kunnen immers terecht bij andere winkels en online om de geschiedenis van de organisatie te bekijken. De investering van franchisenemer wordt hiermee sneller terugverdiend.

De exacte invulling van de rechten en plichten van iedere partij is vastgelegd in het franchisecontract. In aanvulling hierop geeft het franchisehandboek inzicht in een verdere uitwerking van de operationele zaken. Na akkoord zullen deze stukken worden aangereikt.

Nog vragen over onze franchiseformule? Neem dan gerust contact met ons op!

De voordelen van franchising zijn groot. Hierboven vind je enkele van de vele voordelen die franchising onder Kitchen4All met zich meebrengt. Zo geniet je van vele voordelen, zoals gezamenlijke inkoop, landelijke marketing, ondersteuning op alle fronten en een beproefde formule. Meer weten over de voordelen van franchiser worden bij Kitchen4All? Neem dan contact met ons op.

Kitchen4All biedt, samen met haar franchisenemers, een complete ontzorging aan de klant. Met deze totaalaanpak is de klant verzekerd van actuele keukentrends, persoonlijke betrokkenheid, direct de scherpste prijs en complete ontzorging. De complete ontzorging wordt zowel mondeling aan de klant uitgelegd als via instore signing. Meer informatie hierover staat beschreven in het franchisehandboek.

Meer lezen en zien over Kitchen4All? Bezoek dan eens onze website: www.kitchen4all.nl.

Bij Kitchen4All kan de klant terecht voor complete keukens, en dus voor alle producten die daarbij komen kijken. Om deze reden heeft de franchisenemer in zijn winkel, afhankelijk van de afmeting, een minimaal aantal complete keukenopstellingen staan. De rest van het ruime assortiment wordt uitgestald volgens een vooraf vastgestelde manier.

Productmix

Qua merken voeren we zowel A-merken als ‘huismerken’. Deze worden gezamenlijk gepresenteerd, om de verschillen in prijs en kwaliteit goed te laten zien. We willen de klant niet de indruk geven dat wij een voorkeur hebben. De klanten moet vrij zijn om te kiezen wat zij willen. Per productgroep hebben we in ons assortiment altijd minimaal éé A-merk, de rest is aangevuld met groothandel of no names. De franchisenemer is verplicht de winkel te vullen met de producten van onze kernleveranciers. Wij zijn van mening dat onze kernleveranciers alles bieden wat een klant wenst. Uiteraard zijn niet alle regio’s hetzelfde en dus kan er een kern assortiment in overleg worden aangevuld met een niche marktproduct. Het kan namelijk zijn dat het voor de andere winkels ook een aanvulling is.

Diensten

Naast onze producten, bieden we complete ontzorging als service aan onze klanten. De franchisenemer biedt dit klanten door te allen tijde deskundig advies te bieden, een gratis 3D-ontwerp te maken, gekochte producten gratis te bezorgen en professionele montage aan te bieden. Voor montage wordt samengewerkt met ZZP’ers uit de regio.

Het enige verkoopkanaal dat we bij Kitchen4All hanteren is via de fysieke winkel.

Daarnaast is de prijsstelling die wij hanteren laag. Kitchen4All biedt scherpe prijzen aan door groot in te kopen en te werken vanuit eenvoudig ingerichte winkels.

Binnen Kitchen4All is een goed doordachte franchiseformule ontwikkeld die landelijk uitgerold wordt. De kracht van deze formule komt mede voort uit de samenwerking tussen de franchisenemers en de franchisegever. Kitchen4All Nederland werkt als ruggengraat voor de winkels en ondersteunt met degelijke en professionele bedrijfsvoering de gehele organisatie. Omdat we een eigen professionele marketingafdeling hebben, wordt continu hard gewerkt aan de beste marktbewerking, het optimaliseren van de juiste formule, het uitbreiden van de marketinginzet en het vergroten van de kennis van de markt.

Op het hoofdkantoor wordt dagelijkse samengewerkt met externe partijen om de strategische koers optimaal in te vullen. Jaarlijks kopen meer dan 5.000 klanten hun keuken via onze winkels, een aantal dat sterk toeneemt.

De franchisenemer maakt zelf een indeling hoe hij of zij het prettigst vindt om te verkopen, waarop wij dit plan zullen beoordelen. Wij adviseren hierbij ook sterk om de winkel samen met ons in te delen. Wij hebben alles al meegemaakt. Een fout opnieuw maken is dus niet nodig.

Franchisenemers moeten zich volledig kunnen focussen op hun kerntaak: verkopen. Dit betekent dat zoveel mogelijk zaken centraal geregeld worden vanuit Kitchen4All. Zaken die beter lokaal geregeld kunnen worden laten we over aan de franchisenemer, maar met een ondersteunende rol vanuit het hoofdkantoor. Voortdurend wordt gezocht naar nieuwe toepassingen en innovaties die geïmplementeerd kunnen worden om taken te vereenvoudigen en inzichtelijker te maken.

De ondersteuning door Kitchen4All Nederland bestaat onder andere uit:

 • Intensieve begeleiding bij het ondernemingsplan en de financieringsaanvraag (bij starters);
 • Intensieve begeleiding bij de opstart van de onderneming (bij starters);
 • Een eenduidige huisstijl met bijbehorende promotieartikelen;
 • Doelgroepgerichte werving van klanten;
 • Intensieve ondersteuning bij (lokale) reclame en marketing;
 • Het bewaken van de corporate identity.

De implementatie van de formule wordt intensief begeleid door Kitchen4All. Ook na de start blijft het hoofdkantoor een actieve rol spelen ter ondersteuning van de nieuwe winkel.

Vergadering

Ieder kwartaal wordt er een ledenvergadering gehouden. Inkoop en marketing zijn dan de twee hoofdpunten die zullen worden doorgenomen.

Exclusief rayon

Kitchen4All heeft rayons geselecteerd die exclusief voor de franchisenemer zijn. Hiermee is de franchisenemer gegarandeerd van een eigen werkgebied, zonder concurrentie binnen de eigen formule. Behalve de franchisenemer zelf, zien we er vanuit Kitchen4All streng op toe dat rayons niet worden overschreden door andere winkels uit de formule.

Marketing

Marketing is essentieel gebleken in het succes van Kitchen4All. Het zorgt voor klanten en merkbeleving. Kitchen4All is een vooruitstrevende formule en constant in ontwikkeling op het gebied van marketing. Bij de franchiseformule van Kitchen4All ga je de samenwerking aan met een krachtig merk. Om dit te waarborgen zijn er eisen verbonden op het gebied van marketing.

Het is van essentieel belang dat de lijn der marketing voor alle winkels gelijk is. Dit betekent dat er een aantal onderdelen verplicht zijn voor jou als franchisenemer. Aan alle marketinguitingen ligt een goed doordacht plan ten grondslag met een duidelijke visie. De doelstelling hiervan is het merk Kitchen4All een zo goed mogelijke landelijke bekendheid te geven en daarbij het constant benaderen van potentiële klanten. Kitchen4All heeft het potentieel om uit te groeien naar een landelijk dekkende formule door de combinatie van het concept en de bijbehorende marketing.

Marketingplan

Na akkoord stellen we samen met de franchisenemer een marketingplan op, waar we zowel online als offline marketing invullen. Hieraan is ook altijd een budget gekoppeld. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Marketing fee

De franchisenemer is verplicht om iedere maand de opgelegde contributie te voldoen aan Kitchen4All.

Na de opstartfase

Je kunt vanuit Kitchen4All ondersteuning verwachten bij:

 • Planning openingsactiviteiten;
 • Marketingactiviteiten;
 • Waarborgen uniformiteit en herkenning;
 • Administratieve zaken;
 • Automatisering;
 • Inrichting van de winkel, inclusief productassortiment (door ontwikkeling);
 • Scholing en bijscholing franchisenemer en personeel;
 • Juridische en fiscale aangelegenheden;
 • Boekhouding;
 • Ondersteuning bij plaatselijk marktonderzoek;
 • Opleiding voor franchisenemer.