De succesvolle franchiseformule

Sani4All Logo

Over Sani4All

Het concept van Sani4All Nederland is uniek. Onze landelijke dekking hebben we gerealiseerd door continu hard te werken aan de beste marktbewerking, het optimaliseren van de juiste formule, het uitbreiden van de marketinginzet en het vergroten van de kennis van de markt.

Op het hoofdkantoor wordt dagelijkse samengewerkt met externe partijen om de strategische koers optimaal in te vullen. Jaarlijks kopen meer dan 5.000 klanten hun badkamer via onze winkels, een aantal dat sterk toeneemt! Dit komt simpelweg door onze kerneigenschappen:

Complete ontzorging

De klant is verzekerd van het beste deskundige advies, scherpe prijzen, gratis bezorging en professionele montage.

Prijsstelling

De prijsstelling die wij hanteren is laag. Binnen Sani4All bieden we scherpe prijzen aan door groot in te kopen en te werken vanuit slim ingerichte winkels.

Landelijke marketing

Sani4All is een vooruitstrevende formule en is constant in ontwikkeling op het gebied van marketing. Door dit slim in te zetten bereiken we een groot deel van onze doelgroep.

Voordelen als franchisenemer

Sani4All heeft een onderscheidende franchiseformule in de badkamer- en tegelbranche, ontwikkeld voor ondernemende dienstverleners. Het biedt een samenwerking tussen jou en Sani4All, waarbij jij je richt op de klant, de producten en de lokale marktbeweging in jouw exclusieve rayon. Delen om te vermenigvuldigen is ons motto. Een samenwerking biedt jou daarom ook voordelen. Onderstaand biedt uitgebreide informatie over het gehele concept. Lees dit eens rustig door.

Zelfstandigheid

Als franchisenemer bij Sani4All ben je zelfstandig ondernemer. Net als wij. Door samen te werken met alleen maar zelfstandig ondernemers streeft iedereen naar het beste resultaat. De verwachtingen en belangen worden vooraf vastgelegd in het franchisecontract.

Persoonlijke inzet

Omdat je als franchisenemer ook zelfstandig ondernemer bent, ben je volledig verantwoordelijk voor de gang van zaken in je eigen bedrijf. Motivatie en persoonlijke inzet staan daarom op een hoog niveau. Eigen initiatief en betrokkenheid worden zodoende direct beloond met een toenemende omzet en eindejaarsbonussen.

Hogere omzet, lagere kosten

Door de constante uitbreiding van de formule wordt (nog) groter ingekocht bij de kernleveranciers. Deze grootschaligheid heeft kostenvoordelen tot gevolg, wat weer ten goede komt aan de winst.

Focus je op ondernemen

Sani4All zorgt voor marketing, kennis en ondersteuning en advies over de markt. Taken additioneel aan de verkoop worden ondersteund door het hoofdkantoor. Jij kunt je focussen op ondernemen!

Uniforme uitstraling

De herkenbare en professionele uitstraling is een van de belangrijkste kenmerken van Sani4All. Samen zijn we verantwoordelijk voor de perfecte branding van de winkel en online kanalen. Sani4All zorgt ervoor dat je alle tools in handen hebt om dit op een goede wijze te realiseren.

Samenwerking

De kracht van deze formule komt mede voort uit de samenwerking tussen de franchisenemers en de franchisegever. Sani4All werkt als ruggengraat voor de winkels en ondersteunt met degelijke en professionele bedrijfsvoering de gehele organisatie.

Wat vinden onze franchisenemers?

“Sani4All heeft mij de kans gegeven om mijn droom om ondernemer te worden waar te maken. De ruimte om zelf te ondernemen binnen een krachtige, landelijke formule waren voor mij doorslaggevend. Binnen een jaar een tweede winkel openen, dat had ik niet durven dromen, maar is wel gelukt. De ervaring van, en samenwerking met Jos en Lamco zorgen ervoor dat je, als je er zelf voor wilt en durft te gaan, gegarandeerd mogelijkheden hebt om zeer succesvol te worden!”

“Ondanks dat het franchise is, kun je volop zelf ondernemen. De ontzorging op het gebied van o.a. marketing is erg prettig. Hierdoor kan ik mij volledig focussen op de verkoop, het team en alle andere processen binnen mijn eigen filiaal.

Mij zorgen maken over dat er geen klanten komen, hoef ik niet. De gezamenlijk reclamecampagnes zorgen voor enorme aanloop! Zo blijven we maar groeien.”

Onze prestaties

We groeien hard en momenteel zijn wij het snelstgroeiende franchiseconcept in onze branches.

0
Winkels
0%
Omzetgroei in 1 jaar
0 %
Boven doelstelling

Meer weten?

Belangrijk voor ons is dat het klikt. We zijn niet op zoek naar kortlopende samenwerkingen, maar we willen gezamenlijk een badkamerrevolutie binnen Nederland teweegbrengen. En misschien wel daarbuiten.

Ben je al enthousiast? Neem dan snel contact met ons op via onderstaand formulier!

Franchising is een vorm van intensieve, commerciële samenwerking tussen zelfstandige ondernemers en dus geen verkopers.

Daarbij stelt de franchisegever aan de franchisenemer een complete, succesvolle ondernemingsformule ter beschikking. De samenwerking is erop gericht beide partijen naar een hoger niveau te tillen. Hierbij doen beide partijen waar zij goed in zijn. De franchisegever faciliteert de franchiseformule en bijbehorende zaken (waaronder marketing en aansturing van de totale organisatie), de franchisenemer houdt zich bezig met de operationele kerntaken: het verkopen van de producten.

Sani4All en de franchisenemer kunnen een landelijke expansie sneller realiseren, waarbij wederzijds voordeel ontstaat. De franchisenemer loopt als zelfstandig ondernemer beduidend minder risico dan een autonome starter en kan een goed ondernemersinkomen verdienen.

Als franchisenemer geniet je met een beproefde formule van een grotere financiële zekerheid. Het concept werkt; er wordt continu geïnnoveerd op basis van (markt)onderzoek en het concept heeft zich meermalen bewezen. Klanten zullen het concept in een nieuw rayon snel oppikken, zodat om het verkrijgen van naamsbekendheid minder zorgen gemaakt hoeft te worden. Klanten kunnen immers terecht bij andere winkels en online om de geschiedenis van de organisatie te bekijken. Een grote organisatie met meerdere winkels straalt daarnaast een bepaalde betrouwbaarheid uit. De investering van franchisenemer wordt hierdoor sneller terugverdiend.

De exacte invulling van de rechten en plichten van ieder is vastgelegd in het franchise contract. In aanvulling hierop geeft het franchisehandboek inzicht in een verdere uitwerking van de operationele zaken. Na akkoord zullen deze stukken worden aangereikt.

Taakverdeling

Het franchisecontract omschrijft de taakverdeling tussen Sani4All Nederland B.V. en de franchisenemer. Hierin worden rechten en plichten van beiden vastgelegd. De taakverdeling is erop gebaseerd dat beide partijen doen waar zij goed in zijn: Sani4All Nederland B.V. schept de voorwaarden, waardoor de franchisenemer efficiënt kan werken.

Know-how en begeleiding

Sani4All Nederland B.V. verzorgt de franchisegever kennis en ondersteuning, die nodig is om tot een optimaal resultaat te komen.

De franchisenemer sluit zich bij Sani4All Nederland aan en geniet van vele voordelen, zoals gezamenlijke inkoop, landelijke marketing, ondersteuning op alle fronten en een beproefde formule.

De voordelen van franchising zijn groot. Hierboven vind je enkele van de vele voordelen die franchising onder Sani4All Nederland B.V. met zich meebrengt.

Meer weten over de voordelen van franchiser worden bij Sani4All? Neem dan contact met ons op.

Sani4All biedt, samen met haar franchisenemers, een complete ontzorging aan de klant aan. Met deze totaalaanpak is de klant verzekerd van actuele badkamertrends, persoonlijke betrokkenheid, direct de sherpste prijs en complete ontzorging. Die complete ontzorging wordt zowel mondeling aan de klant uitgelegd als via instore signing. Meer informatie hierover staat beschreven in het franchisehandboek.

Omdat we een eigen professionele marketingafdeling hebben wordt continu hard gewerkt aan de beste marktbewerking, het optimaliseren van de juiste formule, het uitbreiden van de marketinginzet en het vergroten van de kennis van de markt.

Meer lezen en zien over Sani4All? Bezoek dan eens onze website: www.sani4all.nl.

Sani4All verkoopt complete badkamers, complete toiletten, los sanitair en tegels. De belangrijkste focus moet liggen op het aanbieden van een complete badkamer en niet zozeer op losse producten. Veelal worden tegels tegelijkertijd met de badkamer verkocht.

Winkel 

Om deze reden heeft de franchisenemer in zijn winkel, afhankelijk van de afmeting, een minimaal aantal complete badkameropstellingen staan. De rest van het ruime assortiment wordt uitgestald volgens een vooraf vastgestelde manier.

De franchisenemer maakt zelf een indeling hoe hij of zij het prettigst vind om te verkopen.  Wij zullen het plan wel goedkeuren. Wij adviseren hierbij ook sterk om de winkel samen met ons in te delen. Wij hebben alles al meegemaakt. Een fout opnieuw maken is dus niet nodig.

Diensten: advies, ontwerp, bezorging & montage.

De belangrijkste centrale waarde van Sani4All is de complete ontzorging die aangeboden wordt. De franchisenemer biedt dit klanten door te allen tijde deskundig advies te bieden, een gratis 3D-ontwerp te maken, gekochte producten gratis te bezorgen en professionele montage aan te bieden. Voor montage wordt samengewerkt met zzp’ers uit de regio.

Productmix

De A-merken en ‘huismerken’ worden gezamenlijk gepresenteerd om zo de verschillen in prijs en kwaliteit te laten zien. We willen de klant niet de indruk geven dat wij hierin een voorkeur hebben; de klanten moet vrij zijn om te kiezen wat zij willen. Per productgroep hebben we in ons assortiment altijd minimaal één A-merk, de rest is aangevuld met groothandel of no names. De franchisenemer is verplicht de winkel te vullen met de producten van onze kernleveranciers. Wij zijn van mening dat onze kernleveranciers alles bieden wat een klant wenst. Uiteraard zijn niet alle regio’s hetzelfde en dus kan er een kern assortiment worden aangevuld met een niche markt product, dit moet wel overlegd worden. Het kan namelijk zijn dat het voor de andere winkels ook een aanvulling is.

Verkoopkanaal

Het enige verkoopkanaal dat Sani4All hanteert is via de fysieke winkel.

Prijsstelling 

De prijsstelling die wij hanteren is laag. Sani4All biedt scherpe prijzen aan door groot in te kopen en te werken vanuit eenvoudig ingerichte winkels.

Franchisenemers moeten zich volledig kunnen focussen op hun kerntaak: verkopen. Dit betekent dat zoveel mogelijk zaken centraal geregeld worden vanuit Sani4All. Zaken die beter lokaal geregeld kunnen worden laten we over aan de franchisenemer, maar met een ondersteunende rol vanuit het hoofdkantoor. Voortdurend wordt gezocht naar nieuwe toepassingen en innovaties die geïmplementeerd kunnen worden om taken te vereenvoudigen en inzichtelijker te maken.

De ondersteuning door Sani4All bestaat onder andere uit:

 • Intensieve begeleiding bij het ondernemingsplan en de financieringsaanvraag (bij starters);
 • Intensieve begeleiding bij de opstart van de onderneming (bij starters);
 • Een eenduidige huisstijl met bijbehorende promotieartikelen;
 • Doelgroepgerichte werving van klanten;
 • Intensieve ondersteuning bij (lokale) reclame en marketing;
 • Het bewaken van de corporate identity.

De implementatie van de formule wordt intensief begeleid vanuit Sani4All. Ook na de start blijft het hoofdkantoor een actieve rol spelen ter ondersteuning van de nieuwe winkel.

Vergadering

Ieder kwartaal wordt er een ledenvergadering gehouden. Inkoop en marketing zijn dan de twee hoofdpunten die zullen worden doorgenomen.

Exclusief rayon

Sani4All heeft rayons geselecteerd die exclusief voor de franchisenemer zijn. Hiermee is de franchisenemer gegarandeerd van een eigen werkgebied, zonder concurrentie van de eigen formule. Behalve de franchisenemer zelf ziet Sani4All er streng op toe dat rayons niet worden overschreden door andere winkels uit de formule.

Marketing

Marketing is essentieel gebleken in het succes van Sani4All. Het zorgt voor klanten en merkbeleving. Sani4All is een vooruitstrevende formule en constant in ontwikkeling op het gebied van marketing. Bij de franchiseformule van Sani4All ga je de samenwerking aan met een krachtig merk. Om dit te waarborgen zijn er eisen verbonden op het gebied van marketing.

Het is van essentieel belang dat de lijn der marketing voor alle winkels gelijk is. Dit betekent dat er een aantal onderdelen verplicht zijn voor jou als franchisenemer. Aan alle marketinguitingen ligt een goed doordacht plan ten grondslag met een duidelijke visie. De doelstelling hiervan is het merk Sani4All een zo goed mogelijke landelijke bekendheid te geven en daarbij het constant benaderen van potentiële klanten. Sani4All heeft het potentieel om uit te groeien naar een landelijk dekkende formule door de combinatie van het concept en de bijbehorende marketing.

Marketingplan

Na akkoord stellen we samen met de franchisenemer een marketingplan op, waar we zowel online als offline marketing invullen. Hieraan is ook altijd een budget gekoppeld. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.

Marketing fee

Zoals bekend is de franchisenemer verplicht iedere maand de opgelegde contributie te voldoen aan Sani4All.

Slim Orderbeheersysteem

Sani4All heeft flink geïnvesteerd in een Slim Orderbeheersysteem. Met dit offerte- en ordersysteem kunnen offerte en orders worden gemaakt en hieruit kan gefactureerd en gearchiveerd worden. Alle leden zijn verplicht dit systeem te gebruiken. Dit systeem zal aangeboden worden door ons marketingbureau.

We zullen de omzetcijfers bekijken en dan samen met de franchisenemer deze te analyseren en te bewaken of de winkel volgens begroting draait.

Met alle genoemde informatie wordt vertrouwelijk omgegaan. De informatie blijft binnen Sani4All en zal alleen gebruikt worden om samen nóg sterker en professioneler te worden.

Na de opstartfase

Je kunt van Sani4All ondersteuning verwachten bij:

 • Planning openingsactiviteiten;
 • Marketingactiviteiten;
 • Waarborgen uniformiteit en herkenning;
 • Administratieve zaken;
 • Automatisering;
 • Inrichting van de winkel, inclusief productassortiment (door ontwikkeling);
 • Scholing en bijscholing franchisenemer en personeel;
 • Juridische en fiscale aangelegenheden;
 • Boekhouding;
 • Ondersteuning bij plaatselijk marktonderzoek;
 • Opleiding voor franchisenemer.